Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Anna Tosteby stående framför Rådhuset iförd mössa.

Anna Tosteby blir ny chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Falu kommun.

Anna Tosteby blir ny chef för MoS

Anna Tosteby, 42, blir ny chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen (MoS) i Falu kommun. Hon tillträder tjänsten den 1 juni i år.

Inledningsvis kommer hon att arbeta parallellt med nuvarande chefen Margareta Åhslund, för att överlämningen ska bli så smidig som möjlig.

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Anna. Hon kommer att bli ett kunnigt och energiskt tillskott till vår kommun, säger kommundirektör Pernilla Wigren.

Anna Tosteby är född, uppvuxen och boende i Falun, men har yrkesmässigt hållit sig utanför kommungränsen under alla år.

Men nu kliver hon alltså in och tar över som chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, när Margareta Åslund slutar.

–Jag är redo för en ny utmaning. Det känns spännande att för första gången få jobba i min hemkommun Falun, säger Anna Tosteby.

I Falun bor hon i en villa tillsammans med maken Jonas och tre döttrar i åldrarna 13-11-8.

Kommer från chefstjänst i Borlänge

De senaste fem åren har Anna varit verksamhetschef för miljökontoret på Borlänge kommun. Innan dess var hon under två år chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Hedemora.

–I botten är jag utbildad civilingenjör och jag har också arbetat tio år på Uddevalla energi, innan flyttlasset gick tillbaka till Dalarna och Falun. Jag är en sådan där hemvändare. Jag har jobbat med samhällsfrågor i hela mitt liv och gillar utmaningar, säger Anna Tosteby.

Vad ser du som den största utmaningen i ditt nya arbete?

–Oj, vad svårt. Jag behöver nog vara på plats ett tag för att kunna svara på den frågan, men det är en stor förvaltning med ett brett verksamhetsområde som har hand om många viktiga frågor. Att nu få vara en del av det, och tillsammans med verksamheten utveckla Falun på ett bra sätt, känns utmanande och inspirerande.

SM-guld i gymnastik och toppspelare i basket

I sina yngre år ägnade sig hon åt gymnastik på en hög nivå. I prisskåpet finns två SM-guld.

I tonåren var det basket som gällde för hela slanten, och hon var en av förgrundsfigurerna i det duktiga damlag som Falu basket fick fram då.

Framgångarna inom basketsporten förde henne till spel med Luleå där hon också pluggade under några år.

–Idrottsintresset har jag fortfarande kvar. Så mycket basket handlar det inte om nu för tiden, men däremot är jag engagerad som ledare i GF Gymnos. Ideella krafter behövs alltid och för mig är det också ett sätt att betala tillbaka, säger Anna Tosteby.

Sidan uppdaterad 2020-03-05