Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Håkan Syrjä, Mats Dahberg och Ulrika back Eriksson stående framför hoppbackarna i grön natur.

Svenska skidspelen gick med 400 000 kronor i vinst. Något som givetvis glädjer Håkan Syrjä, ordförande i skidspelsföreningen, kommunalrådet Mats Dahlberg (M) och Ulrika Back Eriksson, vd Svenska skidspelen, lite extra.

Svenska skidspelen gick med vinst 2020

Svenska skidspelen redovisar en vinst på 400 000 kronor för årets tävlingar. Resultatet ligger över budget.

– Svenska skidspelen är ett evenemang som på ett mycket positivt sätt förknippas med Falun. Det för ut Falun i världen och är en viktig del av den tradition som vi vill värna om. Som Falubo är jag stolt över skidspelen, säger kommunalrådet Mats Dahlberg (M), som är Falu kommuns representant i skidspelens styrelse.

Världscuptävlingarna under Svenska skidspelen hade flera stora utmaningar med förändrad arena, ny vd, och avsaknaden av snö och minusgrader.

Men med hjälp av en hängiven organisation, trogna samarbetspartners och en publik som slöt upp under tävlingarna, kan Svenska skidspelen AB trots allt presentera ett positivt resultat

– Det är med stor glädje och stolthet vi kan presentera en vinst om 400 000 kronor och bra betyg från både publik och åkare, säger Ulrika Back Eriksson, vd för Svenska skidspelen.

Resultatet, som ligger något över budgeterat, har delgivits ägarna, Svenska skidförbundet, Föreningen Svenska skidspelen och Falu Kommun.

Skidspelsföreningarna delade på 500 000 kronor

Förutom det positiva resultatet har också mer än 500 000 kronor fördelats mellan de tolv medlemsföreningarna i Föreningen Svenska skidspelen. Föreningen har i uppgift att förse skidspelen med funktionärer inför och under tävlingarna i Falun.

Ersättningen som klubbarna får används bland annat till lägerverksamhet, utrustning och föreningsutveckling för barn och ungdomar.

– Skidspelen är ett fint exempel på elitarrangemang som ger tillbaka till ungdoms- och breddverksamhet, både ekonomiskt och som ett tillfälle att se och inspireras av förebilder i den yppersta eliten, säger Håkan Syrjä, ordförande i Föreningen Svenska skidspelen.

– Föreningen är hjärtat i vår verksamhet och förser arrangemanget med värdefull kompetens och personella resurser. Det är en förmån att få arbeta tillsammans med så engagerade funktionärer och volontärer. Men lika viktiga är stödet av lokala partners och publik, säger Ulrika Back Eriksson.

Aktiva och team ger skidspelen höga betyg

Svenska skidspelen genomfördes i vintras för 68:e gången, och är en etablerad arrangör. Varje år genomför Internationella Skidförbundet (FIS) en enkät bland aktiva och team, där Falun fortsätter att få höga betyg.

– Inom vissa områden har vi till och med ökat detta år, trots de förutsättningar som var, berättar Ulrika Back Eriksson.

Skidspelen är också ett skyltfönster ut mot världen för Falun. Det mediala intresset för världscuptävlingarna i Falun står sig stadigt på en hög nivå.

I år kablades över 52 timmar sändningstid ut under de två tävlingsdagarna. Över 10 miljoner tittare har följt tävlingarna runt om i världen.

Sidan uppdaterad 2020-11-03