Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Hjälp varandra att hålla avstånd

Blir du irriterad på andra som inte håller avstånd på krogen eller i matbutiken? Eller kommer du ibland på dig själv med att stå för nära? Här är några tips.

Vi är fortfarande mitt uppe i en pandemi. Om vi börjar slappna av kan läget snabbt förvärras och därför måste vi fortsätta ta personligt ansvar och fortsätta att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Att hålla 1,5-2 meters avstånd till andra, både inomhus och utomhus, är en av dem.

Håll avstånd – tre tips

Vänta på din tur

Om någon står och väntar vid en kassa eller väljer vara från en butikshylla, vänta tills personen är klar innan du själv går fram. Och i köer där det finns avstånds­dekaler och andra markeringar, respektera dem.

Lämna företräde

Möter du någon där det är trångt, till exempel i en korridor, trappuppgång eller i en gång i matbutiken, gå åt sidan och vänta tills den du möter har passerat. Eller kom överens om vem som går först.

Säg till

Det är lätt att glömma! När du märker att någon ställer sig för nära, säg bara ”Kan du vara snäll och backa lite?” eller ”Håll avstånd, tack” eller något liknande. Om det känns ovant och konstigt att säga till, tänk på hur viktigt det är att hålla avståndet för att minska risken för smittspridning.

Myndigheternas rekommendationer

Det viktigaste att tänka på:

Mer information

Information om coronaviruset (falun.se)


Sidan uppdaterad 2020-08-25