Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Innebandymatch

Falun femma i ranking av idrottstäder

Falun hamnar på en fin femteplats, när Sveriges Television rankar Sveriges bästa idrottsstad 2020. Umeå toppar rankingen med Jönköping på andra plats.

Varje år sedan 2011 utser SVT Sveriges bästa idrottsstad.

I år är det första gången som Falun slår sig in bland de tio bästa idrottskommunerna i landet, och faktum är att dalakommunen är årets raket på rankingen!

Fyra olika jurymedlemmar hade Falun som sin etta, och de fina prestationerna i förhållande till liten folkmängd väger tungt.

– En stad som är av denna storlek med ett sådant brett utbud av idrottare är omatchat. Falun har även förbättrats i de flesta sporter det senaste året, säger tittarjuryns Elina Eklund till SVT, om varför hon placerade Falun som etta.

Falun fanns med på 35 av 50 jurylistor.

IBF Falun tog hem SM-guldet

Idrottsprestationer som lyfts fram i SVT:s ranking är IBF Faluns innebandyherrar som tog hem SM-guldet, klubbens damer som avancerade upp i högsta ligan SSL, att Falu BS var nära elitavancemang i bandy och att det i staden finns toppklubbar i både orientering och skidor.

Internationellt har Jenny Rissveds tagit sig tillbaka till världseliten i mountainbike och Stefan Olsson har skördat nya framgångar inom rullstolstennisen.

Sveriges bästa idrottsstad 2020: 1) Umeå 425 jurypoäng, 2) Jönköping 284, 3) Karlstad 255, 4) Stockholm 240, 5) Falun 229.

Sidan uppdaterad 2020-08-17