Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Helena Bergman

Helena Bergman

Helena blir tillförordnad HR-chef

Helena Bergman blir tillförordnad HR-chef från och med den 1 november. Förordnandet gäller i sex månader framåt.

– Det känns tryggt att Helena axlar ansvaret som personalchef under rekryteringsprocessen, säger kommundirektör Pernilla Wigren.

– Det känns jätteroligt att få göra det här. Jag känner mig stolt över att vara en del av personalkontoret, där det finns en otrolig kompetens. Vi kommer att fortsätta vårt utvecklingsarbete, säger Helena Bergman.

För några veckor sedan stod det klart att Åsa Gop skulle sluta som HR-chef i kommunen, för att ta sig an nya utmaningar.

Men Åsa blir kvar oktober ut som ansvarig för personalkontoret.

– Under oktober kommer jag att arbeta parallellt med Åsa för att överlämningen ska bli så bra och effektiv som möjligt, säger Helena Bergman.

I tre år har hon arbetat på Falu kommun. Främst som projektledare och verksamhetsutvecklare för projektet ”Breddad rekrytering genom attraktivare arbetsplatser” och det senaste halvåret med arbetsgivarvarumärket ”Jobb som märks”.

Börjar jobbet 1 november

Men nu kliver Helena alltså in som tillförordnad HR-chef från den 1 november.

– HR-frågor är viktiga och nu får jag chansen att representera sådana frågor direkt i ledningsgruppen, det känns inspirerande. Jag är intresserad av utveckling och att förbättra, både på kort sikt och längre sikt. Kommunen har ett personalkontor med hög och bred kompetens, och det är något jag vill att alla medarbetare ska känna av, säger Helena Bergman.

Finns det några speciella utmaningar framöver?

– Ja, det gör det alltid. På kort sikt är det viktigt med övergången till det nya lönesystemet och att kollegorna, som redan gör ett hästjobb, orkar hålla i och hålla ut. Tittar jag lite mera långsiktigt tycker jag att kultur- och värderingsfrågor är viktiga, och att vi samarbetar och hjälps åt för dem vi är här för.

Vad gjorde du innan du kom till Falu kommun?

– Jag är personalvetare i grunden och har haft olika HR-roller de senaste 15 åren, främst i kommuner, men även privat och statligt. Innan jag kom till Falu kommun ansvarade jag för Trafikverkets arbetsgivarvarumärke. Jag har även arbetat med eritreanska nyanlända mäns etablering på arbetsmarknaden. Det var oerhört givande och jag lärde mig mycket, slutar Helena Bergman.

Sidan uppdaterad 2020-09-16