Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Mattias Scandola utanför Rådhuset.

Mattias Scandola blir ny chef för stadskansliet.

Han blir kommunens nya kanslichef

Mattias Scandola blir ny kanslichef i Falu kommun från och med den 1 januari 2021. Han jobbar just nu som skolchef i Orsa kommun men bor i Falun.

– Jag känner mig väldigt glad över att knyta Mattias till vårt lag, och är säker på att han kommer att göra skillnad för stadskansliet och kommunen, säger kommundirektör Pernilla Wigren.

– Jag har hört mycket gott om Falu kommun som organisation, och ser fram emot att bli en del av den, säger Mattias Scandola.

De fem senaste åren har han arbetat som skolchef i Orsa kommun, där han också varit chef för elevhälsan.

– Innan min sejour i Orsa arbetade jag som rektor på YA/Hagströmska gymnasiet i Falun under sex år. Jag var med och byggde upp deras verksamhet. Jag har också hunnit med att arbeta som gymnasielärare i svenska, historia och samhällskunskap, säger Mattias Scandola.

Har bott kvar i Falun

Bostadsorten har under hela tiden fortsatt vara Falun. Men nu är det slut på långarbetspendlandet, då nya utmaningar väntar.

Från årsskiftet kliver han in på positionen som chef för stadskansliet.

– När jag såg tjänsten komma ut, så bestämde jag mig omgående för att söka den. Jag tyckte rollen som kanslichef såg intressant ut och att den skulle passa mig bra, säger Mattias Scandola.

Varför då?

– Jag brinner för att få jobba med demokratifrågor och att sammanhålla den process som föregår ett beslut som våra folkvalda politiker fattar.

Sidan uppdaterad 2020-09-17