Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

En kvinna i mössa visar upp en bild på ett avtryck av en tass. Vinter.

Foto: Naturskyddsföreningen Falun

Natursnokarna får miljöpriset 2020

Kommunfullmäktiges miljöpris går i år till den ideella barn- och familjeverksamheten Natursnokarna.

Motiveringen till Miljöpriset 2020 lyder:
Natursnokarna är Naturskyddsföreningens barn- och familjeverksamhet som är skapad för att barn på ett berikande och lekfullt sätt ska lära sig om naturen.

Genom att göra utflykter där man använder leken och barnens upptäckarlust får deltagarna värdefull kunskap om vår natur och varför man ska vara rädd om miljön. Barnen är vår framtid och därmed är det viktigt att deras medvetenhet kommer i ung ålder. Förhoppningsvis sprider de kunskapen vidare till både stora och små.

Verksamheten sker helt ideellt med idoga krafter. Natursnokarna har bedrivit sin viktiga verksamhet i drygt sju år och vi hoppas att de fortsätter många år framöver. Därmed anser vi att Natursnokarna mycket väl förtjänar Falu kommuns miljöpris 2020.

- Det är jätteroligt att vi får priset och att en barnverksamhet får sådant erkännande, kommenterar Eva Bååth-Holmqvist, initiativtagare och ledare i Natursnokarna i Falun.

- Nu får vi ha tårtkalas till våren, men till helgens naturutflykt som alla är välkomna till, blir det grillkorv, berättar Eva Bååth-Holmqvist.

Miljöpriset är tiotusen kronor och delas ut tillsammans med övriga kommunpriser vid kommunfullmäktiges möte i december.

Länk till Natursnokarnas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2020-11-16