Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Massor av böcker i bokhyllor

På onsdag öppnar biblioteken igen

Nu på onsdag, den 13 januari, öppnar kommunen åter upp biblioteken för utlåning och återlämning. Öppettiderna är dock begränsade.

Den 18 december gick regeringen ut med uppmaning att all icke-nödvändig kommunal verksamhet skulle stängas, däribland biblioteken.

Falu kommun har som riktlinje att följa regeringens och folkhälsomyndighetens rekommendationer och gick ut med information att biblioteken skulle hållas stängda till 24 januari.

Nu har uppmaningen om att stänga biblioteken visat sig strida mot bibliotekslagen där lagen anger att folkbiblioteken ska hållas tillgängliga för alla.

Mot bakgrunden av detta kommer biblioteken i Falun att öppna igen onsdagen den 13 januari.

Att biblioteken inte öppnar tidigare beror på en planerad uppdatering av biblioteksdatasystemet som sker den 11-12 januari.

Begränsade öppettider

Biblioteken kommer att ha begränsade öppettider och endast vara öppna för utlåning och återlämning. Det går även att reservera och hämta böcker.

På stadsbiblioteket kan du på egen hand hämta dina media i reservationshyllan och låna själv när som helst under bibliotekets öppettider.

– Våra digitala tjänster finns alltid tillgängliga, dygnet runt! Man behöver inte kliva in över tröskeln för att ta del av sitt bibliotek, säger Karin Hane, kommunens bibliotekschef.

De begränsningar som funnits för besök under hösten gäller även nu.

Gå in på bibliotekens hemsida, där hittar du den senaste informationen kring vilka begränsningar som gäller och även aktuella öppettider.

Bibliotekens hemsida hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-01-08