Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Bild på Maria Jonsson

Maria Jonsson blir chef för den nya förvaltningen.

Maria blir chef för den nya förvaltningen

Maria Jonsson blir chef för den nya förvaltningen arbetslivs- och socialförvaltningen.

– Maria har bevisat under många år att hon är en mycket bra ledare i förändring. Jag kan inte tänka mig en bättre kraft för att sjösätta den nya förvaltningen säger kommundirektör Pernilla Wigren.

Falu kommun har genomfört en omorganisation och vid årsskiftet såg den nya förvaltningen – arbetslivs- och socialförvaltningen – sitt ljus.

I förvaltningens uppdrag ingår tidigare socialförvaltningens vuxensektion samt sektor arbetsmarknad, integration och kompetens. Den nya förvaltningens uppdrag är att skapa förutsättningar för varje individs oberoende och möjlighet till egen försörjning.

En sedvanlig rekryteringsprocess har genomförts för att hitta den nya förvaltningschefen. Kommunens rekryteringscenter har lett processen och berörda fack och socialnämndens presidium har varit delaktiga.

Många kvalificerade sökte tjänsten

– Många kvalificerade sökte tjänsten, men utifrån kravprofilen föll valet på Maria, säger Pernilla Wigren.

Maria Jonsson har varit på Falu kommun sedan 2006 och har sedan 2013 varit chef för sektor AIK (arbetsmarknad, integration och kompetens).

Så här säger hon själv om att bli chef för den nya förvaltningen:

– Jag tycker att det ska bli roligt att få fortsätta arbeta med att forma en ny förvaltning, utveckla samarbetet främst med omvårdnadsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen. Det ska även bli spännande att jobba i en nämndstruktur och skapa nya förutsättningar för fler i arbete eller studier. Men också hitta nya effekter av vår nya förvaltning som kan ge förbättringar till Faluns medborgare.

– Inom Arbetslivs- och socialförvaltningen finns en fantastisk personalstyrka, som har både kompetens och erfarenhet i frågorna. Det känns oerhört tryggt, slutar Maria Jonsson.

Sidan uppdaterad 2021-02-03