Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En tjej som tränar

Social hållbarhet och folkhälsa

Falu kommun arbetar aktivt för att ge dig som medborgare förutsättningar för en god hälsa och för att Falun ska vara en socialt hållbar kommun.

Vi ser folkhälsoarbetet som ett strategiskt och långsiktigt arbete där kommunen har goda möjligheter att påverka. Fokus ligger på att skapa stödjande livsmiljöer och öka frisk- och skyddsfaktorerna för dig som invånare.

Ett samhälle att trivas och utvecklas i

Livsvillkor som arbete, boende, utbildning, miljö och ekonomi påverkar hur vi mår. För att må bra behöver vi alla ett socialt nätverk, sköta vår kropp och hitta en plats i samhället där vi trivs och kan utvecklas. När vi upplever att vi har ett hanterbart och meningsfullt liv klarar vi också livets påfrestningar bättre. Den sociala hållbarheten ska skapa förutsättningar för, och medverka till, att skillnaderna i samhället inte blir för stora.

Hållbar utveckling

I Falun har vi tre program för hållbar utveckling, Folkhälsoprogrammet 2020 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett av dem.

Prioriterade områden i Folkhälsoprogrammet 2020

  • Delaktighet och inflytande.
  • Barn och ungas uppväxtvillkor.
  • Hälsofrämjande livsmiljöer.

Healthy Cities

Falun är sedan många år medlem i Healthy Cities. Det är ett nätverk som vill förbättra hållbarheten genom ett systematiskt arbete med befolkningens hälsa och välmående. Medlemmar är svenska kommuner och regioner som arbetar på en strategisk nivå med frågorna.

​Kontakt

Kontakta gärna oss, uppgifter hittar du under kontaktsymbolen högre upp på sidan.

Sidan uppdaterad 2019-08-08