Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

E-faktura för leverantörer

Lag om krav på e-faktura

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Falu kommun skicka oss en e-faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-fakturalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till följd av offentlig upphandling, SFS 2018:1277. Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av oss, Falu kommun, ska därför faktureras med en e-faktura. Koms även ihåg att ange vår referens i fakturan.

Till dig som använder e-faktura

PEPPOL

Falu kommun kan ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. Anslut ditt via ett företag som stödjer er e-fakturering via PEPPOL.

Kommunens PEPPOL-ID: 0007:2120002221.

Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOL-nätverket. De format som Falu kommun kan ta emot i PEPPOL nätverket är PEPPOL BIS Billing 3, Svefaktura 1.0 (välj det som är relevant).

VAN-tjänst

Ett annat alternativ är att använda vår VAN-tjänst (InExchange Factorum AB). Falu kommun tar emot e-faktura i följande format: Svefaktura 1.0.

Kommunens parts-id: SE212000222101, GLN7300009003877

Kontakta oss via e-post nedan för frågor kring anslutning.

Till dig som inte använder e-faktura

Om ni inte har ett affärssystem

Använd vår fakturaportallänk till annan webbplats.

Registreringen kräver inloggning. Om du inte har skickat fakturor den här vägen tidigare klickar du på ”Anmäl dig här”. Tjänsten är kostnadsfri för upp till 100 fakturor per år.

Om ni har ett affärssystem

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystem/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

Det här behöver du för att skicka faktura

För att kunna skicka faktura måste du ha korrekt beställarreferens från kommunens beställare. Vanligtvis 6-8 tecken (exempelvis 114525, E1JOL28).

Om du saknar referens: ta kontakt med kontaktcenter telefon 023-83000 eller maila till fakturaenheten@falun.se

Kontakta oss

Telefonnummer: 023-83000
E-post: fakturaenheten@falun.se
Mer information om e-faktura: www.digg.selänk till annan webbplats, www.sfti.selänk till annan webbplats och www.skl.selänk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2020-08-20