Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-05-04

Upp till bevis för fordons- och transportprogrammet

Nu är det dags! I veckan ska nära 60 unga, blivande personbilsmekaniker, bilskadereparatörer och lackerare avlägga sitt yrkesprov och ta examen inför företrädare i branschen. Media är varmt välkomna att ta del av det spektakulära evenemanget Prove your skills nu på onsdag den 6 maj. 

För andra året i rad arrangerar fordonsutbildningen på Lugnetgymnasiet vid Haraldsbo Prove your skills.
– Evenemanget riktar sig till fordonsutbildare, elever, skolledare, leverantörer, handledare och branschföreträdare. Tanken är att höja kvalitén och statusen på fordonsutbildningar, säger Camille Brinkemar, lackeringslärare vid Lugnetgymnasiet i Haraldsbo.

Se examensproven

I samband med att cirka 60 elever, handledare och tekniker från hela Sverige avlägger sina yrkesprov inom fordonslackering, personbilsmekanik och bilskadereparering arrangeras ett gediget, veckolångt program. I dag, måndag, inleds veckan med föreläsningar och utställningar där leverantörer visar upp sina nyheter.
– Utställningen ligger i anslutning till yrkesproven där det finns möjlighet att mingla och besöka de ungdomar som arbetar med sina examensprov, säger Camille Brinkemar.

Nyhet i år

Nytt för i år är att Lackerarnas Yrkesnämnd, LYN, ansvarar för yrkesprovet för fordonslackerare. Detta för att förtydliga branschens krav för de som arbetar eller utbildar sig inom branschen.
– Provet visar vad som krävs för att få ett yrkesdiplom och bedömningen kommer att göras av LYN:s utsedda provförrättare. Det riktar sig främst mot elever men är även öppet för lärare, handledare och övriga verksamma inom branschen och folk från hela Sverige kommer hit för att avlägga provet, berättar Camille Brinkemar.

Media är välkomna onsdagen den 6 maj till Lugnetgymnasiet vid Haraldsbo i Falun för att ta del av evenemanget, se eleverna avlägga sina yrkesprov, mingla, prata och intervjua elever, lärare och branschfolk. Programmet är igång från 09.00–16.00.

LYN:s Yrkesprov: Fordonslackering
Yrkesprov: Bilskadereparatör
Yrkesprov: Personbilsmekaniker

Mer information och program på Prove your skillslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson: Camille Brinkemar, lackeringslärare vid Lugnetgymnasiet i Haraldsbo, 073-696 46 59

Sidan uppdaterad 2015-05-04