Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-05-13

Följer upp LUPP

Under maj och juni sker en återkoppling i flera skolor i kommunen efter den enkät, LUPP ­– lokal uppföljning av ungdomspolitiken, som Faluns ungdomar svarat på. Syftet med undersökningen är att få en helhetsbild över ungdomarnas situation i dag.

De ungdomar som medverkat i enkäten, årskurs 8 och årskurs 2 i gymnasiet, kommer att få information om vad resultatet visar, vad som skett efter att de fyllt i enkäten samtidigt som de får möjlighet att ställa frågor till politikerna om vad som kommer att hända med resultatet.

Samtliga skolor i Falun som deltagit i undersökningen har fått erbjudande om en uppföljning och den första träffen blir nu på måndag, den 18 maj, 14.00 på Britsarvsskolan.

Media är välkomna för att ta del av informationen samt träffa ungdomar, politiker och projektledare. Medverkar nu på måndag gör projektledare Kristina Harsbo, kommunalråd Mats Dahlström och representant från oppositionen. Vid varje inplanerad träff finns representanter från både majoriteten och oppositionen på plats.

Datum för återkoppling av LUPP:
18 maj kl 14.00 på Britsarvsskolan (även Söderbaumska och Montessori)
21 maj kl 10.15 Lugnetgymnasiet
22 maj kl 10.15 Hälsinggårdsskolan
27 maj kl 10.15 Västra skolan (även Erlaskolan)
4 juni kl 10.15 Bjursåsskolan  

Kontaktperson: Kristina Harsbo, projektledare, 023-821 21

Fakta:
LUPP-undersökningarna genomförs årligen på nationell nivå men kommunerna som deltar varierar. 2014 deltog 24 kommuner. I Falun löper projektet över två år och innefattar två undersökningar. Den andra genomförs till hösten och samordnas då med övriga kommuner i Dalarna. Läs mer om LUPP i Falun


Sidan uppdaterad 2015-05-13