Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-07-24

Bild på logga för dream camp och stugan där det håller hus.

Sommarläger ska stärka unga tjejer

Sommarlovet är en tid många unga spenderar i sommarstugor eller på utlandsresor, men långt ifrån alla familjer har de ekonomiska möjligheterna. För att stärka och ge unga tjejer från socioekonomiskt utsatta områden lika villkor som sina jämnåriga kamrater arrangerar Rädda Barnen och Falu Rödfärg ett sommarläger i början av augusti i Dalarna

Sommarlägret som heter Dream Camp Tjejer är ett helt kostnadsfritt läger för unga tjejer i åldern 13-16 år som kommer att äga rum på en faluröd gård i Dalarna, mellan söndagen den 9 augusti och fredagen den 14 augusti. Alla kostnader så som resor dit och hem, utflykter och mat ingår. Sommarens läger arrangeras av Rädda Barnen och Falu Rödfärg i samarbete med bland annat Falu kommun. Lägret är det första som arrangeras i Dalarna och det finns fortfarande platser kvar!

Tanken bakom

Sommarlägret syftar till att ge unga tjejer en meningsfull sommar med entusiasmerande, roliga och glädjefyllda fritidsaktiviteter kombinerat med utbildning om rättigheter och samhällsengagemang. Bland annat kommer Syster Sol, Felicia Margineanu och Revolution Poetry för att föreläsa och umgås med tjejerna.

 - Tanken med sommarlägret är att dessa unga tjejer ska få uppleva sommaren på lika villkor som sina jämnåriga kompisar, och dessutom få verktyg för att våga göra sina röster hörda och öka möjligheten att förverkliga egna visioner och drömmar, säger Salam Abu-Iseifan, lokal samordnare på Rädda Barnen.

Behovet av meningsfulla sommaraktiviteter är stort för många barn

Rädda Barnens senaste barnfattigdomsrapport visar på stora skillnader i ekonomiska möjligheter för olika familjer. I Borlänge lever till exempel 20,2 procent av barnen i fattigdom. Något som även Majblommans undersökning bekräftar. 11 procent av de 1000 tillfrågade föräldrarna svarade att de lägger upp till 2000 kronor på sitt barns aktiviteter på sommaren. Lika stor andel (11%), svarade att de lägger över 15 000 kronor på ett barn. Dream Camp Tjejer vänder sig framförallt till unga tjejer från socioekonomiskt utsatta områden, där de ekonomiska prioriteringarna i familjen inte tillåter sommaraktiviteter.

 - Aktörer runt om i Dalarna har engagerat sig på olika sätt i sommarlägret och vi har alla tillsammans med Rädda Barnen gjort detta möjligt. Nu ska vi se till att alla som vill åka på Dream Camp Tjejer gör det för vi har bokat in fantastiska inspiratörer och det kommer bli en häftig vecka, säger Johan Molin, vd på Falu Rödfärg som är med och arrangerar sommarlägret.

Läs mer om lägret på Dream Camp Tjejers egna Facebook-grupp:

https://www.facebook.com/groups/393453617516180/?fref=tslänk till annan webbplats

För mer information och anmälan:

Salam Abu-Iseifan, lokal samordnare, Rädda Barnen

telefon 073-355 35 90

e-post salam.abu-iseifan@rb.se

Sidan uppdaterad 2016-02-24