Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-08-10

Falun i topp i hbtq-frågor!

Falu kommun tillhör topp-tre i landet när det gäller arbete med hbtq-frågor. Bara Göteborg och Växjö får högre betyg enligt RFSL:s kommunundersökning 2014/2015.

I rapporten, som först publicerad augusti 2014 och nu har släppts i en uppdaterad version juli 2015, kartläggs olika mätbara yttre faktorer i landets 290 kommuner som är relevanta för att mäta skillnader i förutsättningar för de invånare som är hbtq-personer (homosexuella, bisexuella, transpersoner och andra personer med queer- uttryck och identiteter). 246 av Sveriges 290 kommuner har svarat på frågor vilket ger en svarsfrekvens på på 84,8 procent.

Undersökningen bygger dels på enkätsvar från kommunerna och dels på frågor till RFSL:s egna lokala avdelningar på orten om de fått stöd från sin kommun. Dessutom har statistiskt underlag hämtats från bland annat SCB och BRÅ.

Faktorer som har poängsatts är bland annat kommunens verksamhet, skolan, utbildningsinsatser, hbtq-samhällets infrastruktur, utsatthet för hatbrott och attityden till hbtq-personer. Falun hamnar på en slutpoäng på 3,84 och är därmed alltså tredje bästa kommun i landet.

Läs mer om undersökningen på RFSL:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2016-04-07