Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-03-09

Mall för bild.

En vecka var för att lyssna på dina åsikter

Hur vill du att kommunen ska styras?

Nu är demokratiprojektet "Gör din röst hörd!" igång. Partierna får en vecka var i demokraticentrum i stadsbiblioteket i Falun, för att lyssna och svara på dina frågor. Den första veckan 7-13 mars är det socialdemokraternas tur. Rummet är bemannat av (S)-politikerna på lunchen och efter jobbet. På tisdagen handlade det om Internationella kvinnodagen och ministerbesök.

- Vi S-kvinnor vill uppmärksamma den Internationella kvinnodagen och har bland annat ordnat frågesport kopplad till kvinnohistoria, inbjudan till en bokcirkel och en tavla där folk får skriva ner sina tankar varför de är feminister. Vi vill samla in feministiska röster i Falun, säger Liza Lundberg (S) ledamot i barn- och utbildningsnämnden.

På tisdagskvällen besöktes stadsbiblioteket av infrastrukturminister Anna Johansson (S), som bland annat pratade om jämställda transporter.

Socialdemokraterna kommer under veckan att bemanna demokraticentrum klockan 12:00-13:00, vardagar mellan klockan 16:00-19:00 och under helgen klockan 16:00-18:00.

- Vi vill att folk kommer hit och pratar med oss om socialdemokratiskt politik. Vi vill också att barn ska känna sig inbjudna och vi har därför ordnat ett bord också för dem, säger Liza Lundberg.

Socialdemokraterna är först ut i demokratiprojektet "Gör din röst hörd!" där kommunens alla partier får en vecka var att ordna aktiviteter och svara på frågor i demokraticentrum.

Läs mer och se vilken vecka de olika partierna finns på plats i demokraticentrum

Sidan uppdaterad 2016-03-11