Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-05-24

Falupolitiker sitter i en ring på biblioteket och håller upp gula och röda kort

Berätta hur du vill göra din röst hörd 

De politiska partierna i Falun har under våren fått en vecka var i demokraticentrum i stadsbiblioteket i Falun, för att lyssna och svara på dina frågor. Den 25 maj klockan 18:00 blir det samtal där du kan ställa frågor till alla partier, och berätta på vilket sätt du vill vara med och påverka det som händer i Falu kommun.

Satsningen på aktivitetsveckor kring demokratitemat utgör en del i Falu kommuns strävan att bli bäst i Sverige på medborgardialog fram till år 2020.

- Det har varit många spontana möten och bra diskussioner. Vi politiker ska finnas till för faluborna, och det här ett sätt att vara det på, säger Bruno Kaufmann (MP) ordförande i val- och demokratinämnden.

Nu är det dags an runda av vårens många debatter, utställningar, teatrar och samtal med ett öppet möte på stadsbiblioteket på onsdag, den 25 maj, med start klockan 18:00.

Alla är varmt välkomna att dela mig sig sina intryck och upplevelser när det gäller partiernas demokrativeckor. Vad har varit bra? Vad kan förbättras? Hur upplevde du som invånare i Falu kommun dina politiska företrädare? Kom och diskutera med oss - gör din röst hörd.

Mer material om Gör din röst hörd

På Falu Demokraticentrum i stadsbiblioteket pågår nu nedräkningen till våra kommande val till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige, riksdag och Europaparlamentet. Här möter du aktiva medborgare, representanter för våra partier och föreningar samt företrädare för Falu kommun. Här hittar du studiematerial för ungdomar och även Demokratipasset – Falu kommuns vägledning till det aktiva medborgarskapet och den deltagande demokratin.

Folder - Gör din röst hördlänk till annan webbplats

Filmklipp - Gör din röst hördlänk till annan webbplats

Studiematerial (om ungas möjligheter att påverka i Falu kommun)länk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2016-05-27