Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-07-26

Färgglada ballonger i luften.

Falu kommun på Stockholm Pride

Falu kommuns HR-chef Richard Mårtensson medverkar vid ett seminarium under Stockholm Pride-veckan. Ämnet för seminariet, som genomförs den 29 juli, är arbetsmiljö och hur man skyddar sig mot kränkande särbehandling.

Seminariet arrangeras av SACO och temat är ”Skyddar lagen dig mot kränkande särbehandling på jobbet?”. Det ska belysa frågor om vilket ansvar medarbetaren själv har, chefens ansvar och vart man vänder sig om man drabbas.

Falu kommuns HR-chef Richard Mårtensson medverkar och kommer att tala om chefernas ansvar.
– Lagstiftningen är en sak, den ska följas men cheferna har ett ansvar också för att förebygga kränkande särbehandling i arbetslivet. Det kräver ett gott ledarskap och består av tre gundpelare: etik, omtanke och professionalitet, säger Richard Mårtensson.

- Som ledare får man aldrig göra avkall på sin värdemässiga plattform. Man måste kommunicera sina etiska ståndpunkter varje dag – i fikarummet, i konferenslokalen, i mötet med medarbetare och kollegor. Det är chefens ansvar att motverka och förebygga, och att därmed se till att vårt mål, en nollvision när det gäller kränkande särbehandlingar i arbetslivet, uppnås.

Vid seminariet deltar även SACOs ordförande Göran Arrius och ordföranden för SSR Helke Eikers.

Tid och plats för seminariet

Seminariet hålls den 29 juli i Kulturhuset, Stadsteatern vid Sergels torg kl 13.00 – 13.45.

Sidan uppdaterad 2016-07-26