Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-08-31

Kulturchefen Pelle Ahnlund

Kulturchefen väljer att sluta vid årsskiftet

Pelle Ahnlund, kommunens kulturchef sedan 2006, väljer att gå i förtida pension vid årsskiftet 2016-2017.

– Jag har meddelat personalkontoret att det är min avsikt, säger han.

För nästan exakt 10 år sedan - den 28 augusti 2006 - gjorde Pelle Ahnlund sin första arbetsdag som kulturchef i Falu kommun.

Nu har han beslutat sig för att lämna sin tjänst och gå i förtida pension vid årsskiftet. Personalkontoret fick beskedet under onsdagen.

– Så här när beslutet är fattat summerar jag och gläder mig mycket åt det som har varit, åt vad vi har lyckats åstadkomma under mina år. Det kultur- och fritidspolitiska programmet som togs fram på ett tidigt stadium, det har vi genomfört och bockat av nära nog punkt för punkt, säger Pelle Ahnlund och fortsätter:

– Kulturhusets etapp 1 är nu gott och väl i gång, bygget pågår. Jag gläder mig också åt att jag har fått lära känna idrottstaden Falun och det fantastiska Lugnet närmare.

Vinnare två gånger

Pelle Ahnlund har även varit kulturchef i Botkyrka kommun, som under hans chefsskap, precis som i Falun, blev utsedd till Årets kulturkommun.

– Jag har haft den förmånen. Av alla mina arbetsplatser har Falun ändå varit den trevligaste. Här har jag haft en bra arbetsmiljö, de bästa medarbetarna och politikerna, de trevligaste kolleger jag någonsin haft.

När han nu väljer att gå i förtida pension vid årsskiftet, ser han möjligheten att äga sin egen tid.

– Mer tid till mig, de mina och musiken, det vill jag ha från och med 2017, slutar Pelle Ahnlund.

 

Sidan uppdaterad 2016-08-31