Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell.

Publicerad 2016-09-06

Vy av Falun mot centrum med hoppbackarna i bakgrunden. Några personer står med ryggen mot i förgrunden.

Falupodden - radio för oss i Falu kommun

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.

– Vi vill att det här ska vara ett naturligt val för kommuninnevånarna, där de får en fördjupad bild av vad som händer i kommunen. Vi varvar mjuka frågor med det hårda och varannan program handlar om entreprenörsskap och företagande, säger Niklas Lind som är kommunikationschef i Falu kommun och programledare för podden tillsammans med näringslivsprofilen, och radiorösten Pelle Marklund.

Nytt program varje vecka

Varje tisdag kommer ett nytt program och innehållet kommer bland annat handla om företagsklimatet i kommunen, hur Falu kommun jobbar med mobbing och kränkande särbehandling och dessutom flera intressanta företagarporträtt. Bakom idén med radiosändningar från kommunen finns Niklas Lind och näringslivschef Linda Norén.

– I Falu kommun har vi väldigt många fantastiska företagare som på olika sätt bidrar till Faluns utveckling. Den här podden gör att vi kan komma på djupet kring några personers företagarresor som man inte kan göra i andra medier eller kanaler. Med podden vill att de som lyssnar ska bli inspirerade av de porträtt vi presenterar. Kanske kan det få någon att våga testa något nytt, säger Linda Norén.

Varför ska kommunen hålla på med poddradio?

– Vi är bra på att kommunicera med text och rörlig bild, nu lyfter vi även in det populära mediet poddradio, där vi kan gå in lite djupare på vissa frågor. Vi gör inte anspråk på att vara en konkurrent till radiokanalerna utan vi vill vara ett komplement för Faluborna, avslutar Niklas Lind.

Lyssna på Falupodden

Falupodden kommer inom kort att ha egen kanal och vara sökbar i de vanliga sidorna för poddsändningar. Det första avsnittet finns redan att lyssna på och har frågeställningen: Hur bra är egentligen företagsklimatet i kommunen och vilka är de stora utmaningarna?

Lyssna på det första avsnittetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2016-12-28