Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-09-08

Årets ledare 2016 Ulf Norén

Ulf är årets ledare i Falu kommun

Årets ledare i Falu kommun 2016 är Ulf Norén som jobbar på avdelningen mät & karta, inom miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Ulf fick priset bland annat för sitt mod, framåtanda och framförallt för att han får medarbetarna att växa.

- Det här var helt oväntat, som en blixt från klar himmel. Men det är oerhört trevligt, jag blev jättestolt, säger Ulf Norén.

Alla som jobbar inom Falu kommun har haft möjligheten att nominera till priset, som delades ut på torsdagseftermiddagen i Magasinet i Falun.  De övriga två som var kvar i nomineringens topp-tre, var Niklas Almgren, rektor Gruvrisskolan och Ludmila Teplyh, enhetschef omvårdnadsförvaltningen.

Motiveringen till priset

Kommunledningen motiverar priset till Årets ledare 2016 så här: "Ulf är årets ledare då han får människor att växa dels i sina yrkesroller, men också som människor. Han skapar en arbetsplats som kännetecknas av mod och framåtanda, och uppmuntrar sina medarbetare att ta initiativ och att utveckla verksamheten. Han beskrivs som en person som lyckas vara både jobbarkompis och chef när det krävs. Ulf har en hög grad av etik, han är helt enkelt ett föredöme i sitt ledarskap som får medarbetare att vilja gå till jobbet. På samma sätt skapar han förtroendefulla relationer med medborgare, politiker, andra chefer och intressenter."

10 000 kronor

Med priset som årets ledare följer en prissumma på 10 000 kronor som ledaren kan använda till att göra något positivt eller utvecklande på arbetsplatsen.

Har du några idéer om vad du tänker använda pengarna till?

- Jag ska gå "hem" och fråga mina medarbetare vad de tycker vi ska göra för pengarna. Nu hade vi kräftskiva hemma hos mig i fredags så det behöver vi inte göra igen, utan vi kan väl hitta på något annat kul, säger Ulf skämtsamt.

Sidan uppdaterad 2016-09-08