Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-10-28

Arkitektskiss Falu Vildvattenpark

Kommunalt bidrag till Falu Vildvattenpark

I kultur- och fritidnämnden den 27 oktober så togs beslut för ett årligt bidrag till Falu kanotklubb på 100 000 kronor, gällande Falu Vildvattenpark under åren 2017-2019. Klubbens ansökan om kommunalt borgen för ett lån på 5 miljoner kronor, blir ett ärende för kommunfullmäktige.

Beslutet om bidrag till Falu vildvattenpark röstades igenom av en knapp majoritet i kultur- och fritidsnämnden bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

– Ja, nämndens beslut är att vi är positiva till Falu Vildvattenpark och om allt faller på plats så är vi beredda att betala ut ett årligt bidrag på 100 000 kronor under åren 2017-2019, säger Jonas Lennerthson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Övriga partier däribland Liberalerna ställde sig inte bakom beslutet:

– Vi har ett ganska stor tryck för att bland annat finansiera ny simhall, så vi tycker inte vi har de resurserna just nu. Sedan är potten att fördela inte så stor vilket kan betyda att någon annan förening som bedriver en större sport, riskerar att bli utan bidrag, säger Åsa Nilser (L) 2:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden. 

Nämnden skriver i sitt beslut att bidraget är för de delar där Falu Vildvattenpark bidrar till att stärka bilden av Faluns profil som aktiv kommun.

Falu kanotklubb har för Falu Vildvattenpark också sökt om kommunal borgen för ett lån på 5 miljoner kronor, och om ett samarbetsavtal med Falu kommun på 170 000 kronor per år under tre år. Det blir ärenden som kommer att lyftas i kommunfullmäktige respektive kommunstyrelsen. 

Sidan uppdaterad 2016-10-28