Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-11-02

Några personer handlar glass.

Landsbygdsprogram på gång – förslag i vår

I arbetet med att ta fram ett utvecklingsprogram för landsbygden har Falu kommun bjudit in till sju dialogmöten under hösten. Det sista hölls i Bjursås i måndags kväll.

– Vi vill tacka alla som lämnat värdefulla tankar och idéer, säger Hanne Stenback, landsbygdsutvecklare och projektledare.

Till höstens sju dialogmöten kom totalt 243 personer. Ett deltagarantal som både Hanne Stenback och Mats Dahlström (C), ordförande i landsbygdsrådet, är mycket nöjda med.

– Vi är glada att så många kom och framförallt är vi imponerade över det stora engagemanget. Det har blivit många bra diskussioner, säger Mats Dahlström.

Beslut hösten 2017

Nu ska materialet som samlats in sammanställas och bearbetas.

– Bearbetningen gör vi under vintern i dialog med kommunens förvaltningar och intresseföreningarna. Parallellt med det jobbar vi också för att få in fler ungdomar i arbetet, berättar Hanne.

Målet är att ha ett förslag klart i vår. Det ska sedan gå ut på remiss och efter justeringar mynna ut i ett slutförslag som fullmäktige fattar beslut om hösten 2017.

– Vi hoppas på ett fortsatt stort engagemang. I det här arbetet är vi helt beroende av de som bor i alla byar och samhällen runt om i vår stora kommun. Där har vi de verkliga experterna, säger Hanne.

Vill du lämna synpunkter?

Om du har tankar, idéer, frågor och kommentarer som gäller landsbygden, hör gärna av dig.

Mejla till landsbygdsprogrammet@falun.se

Vi tar emot synpunkter löpande fram tills dess att ett förslag skickas ut på remiss – då är du istället välkommen att kommentera remissförslaget.

Mer information

Landsbygdsprogram för Falu kommun

Sidan uppdaterad 2016-11-02