Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-11-23

Skidåkande tjejer från tävling på Lugnet.

Inga beslut fattade om VM-ansökan

För ett par veckor sedan kom nyheten om att bolaget Beyond Skiing undersöker förutsättningarna för en ny skid-VM-ansökan.

– Nu går det rykten om att det redan är bestämt att vi ska söka, men det stämmer inte. Den frågan avgörs av kommunfullmäktige, inte av någon annan, säger Susanne Norberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Frågan om ännu ett VM i Falun debatteras just nu för fullt i flera olika kanaler, men i den politiska formella agendan är frågan än så länge inte aktuell.

– Vi vet att VM väcker starka känslor, både positiva och negativa. En del av det som skrivs och sägs är helt riktigt, annat är tråkigt nog missuppfattningar och rena felaktigheter, konstaterar Susanne Norberg.

Hon tycker det är bra att frågan engagerar, men säger samtidigt att det är viktigt att inte gå händelserna i förväg. Och att hålla sig till fakta.

– Kommunen gjorde stora investeringar på Lugnet inför 2015 och dessa ska vi dra nytta av på olika sätt. Om ett nytt VM-arrangemang är ett av dem återstår att se. Från majoritetens sida är vi i grunden positiva till fler skid-VM i Falun, men vi behöver mer fakta och dialog kring förutsättningarna innan vi kan bli konkreta. I alla händelser blir det ingen ny VM-ansökan förrän vi haft en öppen, saklig och demokratisk process, det kan alla vara helt lugna med.

Beyond Skiing Foundation 2019 är ett nätverk av organisationer och företag. Bolaget ägs av Svenska skidförbundet (70 procent), Visit Södra Dalarna
(20 procent) och Falu kommun (10 procent).

Mer information

Skid-VM 2015, frågor och svar

Sidan uppdaterad 2016-11-23