Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-01-20

Fler besöksräknare sätts upp i centrum

Nu får centrum två nya besöksräknare

Två nya besöksräknare ska sättas upp i Falu centrum.

– Det gör att vi kommer att ha totalt tre räknare, vilket blir till en bra hjälp att kartlägga rörelsemönstret i centrum, säger centrumledaren Patricia Wallin Granhagen.

Många upplever att rörelsemönstret i centrum ändrats en hel del sedan bussarna flyttade bort från Östra Hamngatan och Falugatan till Knutpunkten.

– Med tre olika mätpunkter kommer bilden att klarna hur det ser ut. Vi vet redan att fler rör sig på Åsgatan nu än vad fallet var tidigare. Men nu får vi en mer exakt siffra, säger Patricia Wallin Granhagen.

Sedan tidigare finns en besöksräknare monterad vid Holmgatan, på fastigheten som bland annat inrymmer Akademibokhandeln.

De två nya räknarna kommer att sättas upp på Åsgatan, vid Ljusgruvan, och på Slaggatan, vid butiken 18-80.

– Det ska bli intressant att se hur många besökare som egentligen rör sig från Holmgatan bort mot Slaggatan, säger Patricia Wallin Granhagen.

Centrala stadsrum kommer att se till att besöksräknarna monteras – ska vara klart den 1 februari – och kommer att förse deltagarna i projektet med statistik.

– Den här satsningen görs i samarbete mellan kommunen, Centrala stadsrum och åtta fastighetsägare. Platserna för besöksräknarna har tagits fram av leverantören för att uppnå bästa effekt. Uppsättning av besöksräknarna på föreslagna fasader, kräver att Diös, Masmästaren och Host upplåter plats på fasaden och att de tar löpande elkostnader. Besöksräknarna är egentligen laserscanners, slutar Patricia Wallin Granhagen.

Sidan uppdaterad 2017-01-20