Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-02-27

Bild från internetworld. Guldpeng i kanten och publik i bakgrunden.

Faluns webbplats är nu topp 5 i Sverige

Falun.se är en av de fem bästa kommunala webbplatserna i Sverige, enligt Internetworlds topp 100-lista för 2017.

– Vi är oerhört glada över att vara med på listan över topp 100 på nätet. Vår webborganisation jobbar hårt för att ge våra besökare en tillgänglig och användbar webb, säger Sara Mostofizadeh som är huvudredaktör för falun.se.

Internetworld utser varje år Sveriges bästa webbplatser genom sin prestigefyllda ranking Internetworld Topp 100. En av många kategorier är kommuners webbplatser, där falun.se den här gången är bland de fem bästa. Internetworld säger själva att de väljer ut sajter som har det lilla extra och som ligger i fas med just sina besökares behov och vanor.

Så här säger Julia Skott, ordförande för Topp100-juryn i ett pressmeddelande, om vad hon tycker kännetecknar en riktigt bra sajt: 
– Tillgänglighet, överskådlighet, och snygg men inte påträngande design.

Faluns webbplats är uppbyggd enligt det så kallade funka-konceptet som används av många kommuner och baseras på vad besökaren letar efter, snarare än organisatoriska indelningar. Webben är nu bättre när det gäller tillgänglighet, den fungerar bra även på mobiler och är navet i kommunens kommunikation med invånarna. Varje månad har falun.se uppåt 100 000 unika besökare.

– Webben för oss är lika med demokrati. Information ska finnas tillgänglig för alla, aldrig diskriminera och självklart vara utformad i sin design så att den både är snygg och lätt att förstå. Utvecklingen är ständig och vi måste alltid se till vad som är bäst för våra användare och att alltid tillgodose deras behov, säger Sara Mostofizadeh.

De slutgiltiga vinnarna i varje kategori till Internetworld topp 100, presenteras måndagen den 6 mars. Totalvinnaren, Sveriges bästa sajt 2017 alla kategorier, presenteras fredag den 17 mars.

Se hela listan på de nomineradelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-03-01