Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-03-27

Politiker från Kristdemokraterna står i solen utanför demokratcentrum vid statsbiblioteket i Falun

Kristdemokraternas tur att höra dina åsikter

Den här veckan 27 mars - 2 april, så  är det Kristdemokraterna som finns på plats i demokraticentrum i stadsbiblioteket i Falun.

– Vi är Kristdemokraterna i Falun och vi är här främst för att lyssna på medborgarna, det är deras vecka, säger Katarina Gustavsson (KD) fullmäktigeledamot

Vad händer under er vecka?

– Vi tänker inte ordna en massa aktiviteter utan istället bemanna demokraticentrum så mycket som möjligt under veckan och diskutera olika frågor med medborgarna. Vi vill att de ska komma till tals och att fler ska engagera sig i politiken. Som de flesta andra partier så hoppas vi självklart också på fler medlemmar, säger Katarina Gustavsson.

Vilken lokalpolitisk fråga tänker ni lyfta?

– Vi har flera frågor vi tänker lyfta. Vi vill att regementet, I13 på något sätt kommer tillbaka när det blir allmän värnplikt, det skulle skapa jobb, mer säkerhet och trygghet i Falun. Sedan tycker vi att kommunen skulle knyta an mer mot det civila samhället för att klara välfärden, och sedan behöver vi prata mer om ohälsa bland unga som är en otroligt viktig fråga, framför Katarina Gustavsson.

Kristdemokraterna vill även prata med dig om andra frågor som till exempel fritidsgårdar, bibliotek och infrastrukturen i Falun:

– Ja, vi vill att det ska vara dubbelfiligt genom och runt stan, det tror vi också att Faluborna vill. Det skulle då bli ett mer jämnt flöde i trafiken, säger Roger Westlund (KD) som som sitter med i revisionsstyrelsen i Falun.

Demokraticentrum kommer under veckan att vara bemannat av KD-politikerna på följande tider: Måndag klockan 10-17, tisdag 10-16, onsdag 11-16, torsdag 10-16 och fredag 10-17.

Träffa partierna i demokraticentrum under följande veckor:

  • Falupartiet - vecka 11
  • Centerpartiet - vecka 12
  • Kristdemokraterna – vecka 13
  • Liberalerna – vecka 14
  • Sverigedemokraterna – vecka 16
  • Moderaterna – vecka 17
  • Miljöpartiet – vecka 18
  • Vänsterpartiet – vecka 19
  • Socialdemokraterna – vecka 20.

Läs mer om Falu demokratiår.

Sidan uppdaterad 2017-07-11