Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-04-24

IBF Falun firar SM-guldet på Stora torget i Falun

Guldfirande lockade många - trots kylan

Trots det kylslagna vädret, med snö i luften, var det ändå många som hade sökt sig till Stora torget för att vara med och fira IBF Faluns SM-guld.

– Det känns så klart helt underbart att vi kunde ta ett nytt SM-guld, det betyder mycket för både föreningen och Falun som innebandyregion, säger Filip Nordkvist, ordförande i IBF Falun.

IBF Falun har tagit hem fyra SM-guld: 2013, 2014, 2015 och 2017.

I lördags var det Växjö som besegrades efter ett drama i tre akter.

– Jag har aldrig varit så nervös som jag var i lördags. Vi hade en stor press på oss, spelet fungerade inte fullt ut, men vi tog hem guldet ändå. Det var starkt gjort, säger Rickard Hedlund, assisterande tränare i IBF Falun.

På måndagseftermiddagen bjöd Falu kommun in till sedvanligt guldfirande på Stora torget, och trots det kalla vädret var det ändå många som kom för att fira tillsammans med sina guldhjältar.

Kommunalrådet Susanne Norberg (S) och Anna Strindberg (S), kommunfullmäktiges ordförande, uppvaktade föreningen från kommunens sida.

Lars Andersson, ordförande i Dalarnas innebandyförbund, fanns också på plats för att överräcka blommor till lagkapten Rasmus Enström.

Med fyra SM-guld de senaste fem åren är IBF Falun ett jagat byte. Men föreningens ambition är att hålla i den sportsliga nivån.

– Vi har en stabil bas att stå på, men vill säkerställa att vi även under en lång tid framöver har ett bra lag, säger Filip Nordkvist.

IBF-spelarna bjöd också de som kommit till Stora torget på lite skönsång under ledning av guldhjälten Alexander Galante Carlström.

Därefter vidtog autografskrivning och det var många barn- och ungdomar som tog den chansen.

Speaker under evenemanget var Mats Ingels, som dagen till ära dragit på sig en rosa kostym.

Falu kommun vill passa på att tacka alla som kom till torget och deltog i guldfirandet.

Speakern Mats Ingels intervjuade spelarna
Folk på Stora torget
Sidan uppdaterad 2017-04-24