Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-05-08

Kvinna håller ett yngre barn i famnen

256 Falubor inbjudna till medborgarceremoni

Till nationaldagen, 6 juni, bjuds 256 Falubor in till en helt ny välkomstceremoni i Världsarvshuset.

– Jag både tror och hoppas att många väljer att komma till ceremonin. Från kommunens sida vill vi välkomna våra nya svenska medborgare ordentligt. Vi vill tacka dem för att de tar världen till Dalarna och för att de bidrar till ett större Falun, där alla är välkomna, säger Emma Norman, kommunikationsstrateg och projektledare för medborgarskapsceremonin.

Falu kommun har under flera års tid uppmärksammat de nya svenska medborgarna med en blomma under själva nationaldagsfirandet, men inför 2017 har välkomnandet setts över och en helt ny ceremoni har formats.
– En arbetsgrupp tillsattes för att forma ett upplägg och hitta en bra nivå på det hela. Många andra kommuner har ett liknande upplägg som det vi nu landat i. Men något som är unikt för oss är att vi håller ceremonin i Världsarvshuset, vilket känns fantastiskt, det blir så tydligt hur Falun hänger ihop med resten av världen och världen med Falun, säger Emma Norman.

Under ceremonin, dit bara särskilt inbjudna - de som blivit svenska medborgare under perioden 31 mars 2016-30 april 2017, överlämnasen gåva och ett ”diplom” till de nya medborgarna. Dessutom medverkar Kulturskolan.
– Inbjudan till de nya medborgarna har just skickats ut och vi hoppas att många anmäler sig till ceremonin. Jag ser fram emot att träffa dem på nationaldagen, säger Emma Norman.

Efter ceremonin följer traditionsenligt nationaldagsfirande på Gruvplan.

Anmälan till medborgarskapsceremonin
OBS! Endast för dig som blivit svensk medborgare under perioden 31 mars 2016 till 30 april 2017,

Sidan uppdaterad 2017-05-12