Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-05-15

Socialdemokraterna visa upp sig i demokraticentrum

Socialdemokraterna på demokraticentrum

Den här veckan har du möjlighet att träffa Socialdemokraterna i Falu demokraticentrum på stadsbiblioteket.

–Vi finns här för att profilera kyrkovalet, men även för att prata med invånarna och företräda den svenska modellen, säger Inger Wahlman (S) ledamot i Kyrkomötet.

Vad händer under er vecka?

– Vi kommer att finnas i demokraticentrum varje dag mellan klockan 10-18, för att invånarna i Falu kommun ska kunna komma hit och ställa frågor. Under hela veckan finns en representant för kyrkovalet på plats för att presentera vårt kyrkopolitiska valprogram inför valet i september 2017, säger Inger Wahlman.

– Under veckan kommer det även finnas representanter på plats för att prata om vad vi går på val till i kommunen och på fredag kommer representanter från landstinget för att prata om landstingspolitik, säger Anna Fält, vice ordförande i val- och demokratinämnden.

Vilken lokalpolitisk fråga kommer ni att lyfta?

– Vi kommer lyfta frågan om bostäder. Vi har tagit fram en boendeplan för Falu kommun där vi vill att olika typer av boenden byggs. Gruppboenden, äldreboenden och studentlägenheter, men även fler hyresrätter. Vi vill att Falun ska växa, Säger Anna Fält.

Under veckan finns även Lisa Wellhard på plats som representant för personer med handikapp.

– Jag finns här för att hjälpa personer med ett handikapp att förstå det politiska språket, men också för att prata om handikappades olika rättigheter och rätten till arbete, säger hon.

Socialdemokraterna är sist ut av partierna som finns representerade i Faluns kommunfullmäktige av visa upp sig i demokraticentrum.

Läs mer om Socialdemokraterna i Falun härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Socialdemokraterna på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Falu demokratiår och vilka övriga aktiviteter som kommer äga rum


Sidan uppdaterad 2017-05-15