Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-05-29

Richard Mårtensson

Pratade i riksdagen om Faluns modell

Falu kommuns HR-chef, Richard Mårtensson, var på måndagen inbjuden till riksdagshuset i Stockholm för att där delta i ett seminarium om kränkande särbehandling/mobbing i arbetslivet.

– Det här är ett otroligt viktigt ämne att prata om och att få komma till riksdagen och berätta om hur vi i Falun jobbar med de här frågorna, kändes både stort och spännande, säger Richard Mårtensson.

Det var Socialdemokraternas riksdagsgrupp som arrangerade måndagens seminarium om kränkande särbehandling/mobbing i arbetslivet i riksdagshuset.

Syftet var att belysa denna landsomfattande problematik, öka medvetandegraden kring ämnet och diskutera hur man framöver ska arbeta för att förebygga och komma tillrätta med denna problematik.

Bland talarna fanns socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S).

Richard Mårtensson fick 35 minuter på sig att tala om hur Falu kommun arbetar med de här frågorna.

– Jag var väldigt nervös i dag, men det gick ändå över förväntan. Responsen under och efter föredraget var enormt, och det var många som kom fram och ville veta mera om Faluns arbete med de här frågorna, säger Richard Mårtensson.

HR-chefen pratade en hel del om den framgångsrika modell mot mobbing som Falu kommun använder sig av.

– Vi är inte bäst, vi gör inte alltid rätt men vi ser problemet och försöker att jobba på rättsäkra lösningar, säger Richard Mårtensson.

Sidan uppdaterad 2017-05-29