Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-06-20

Kommunspanarna 2017 Anna Olsenius och Agnes Thoäng

Årets kommunspanare - följ bloggen!

Agnes Thoäng och Anna Olsenius har lyckats landa sommarjobb i Falu kommun som kommunspanare. De har som arbetsuppgift att resa runt i kommunen och besöka andra sommarjobbare och sedan skriva om det i bloggen Kommunspanarna.

Agnes Thoäng och Anna Olsenius har lyckats landa sommarjobb i Falu kommun som kommunspanare. De har som arbetsuppgift att resa runt i kommunen och besöka andra sommarjobbare och sedan skriva om det i bloggen I praktikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är många ungdomar som sökt sommarjobb i Falu kommun i år. Agnes Thoäng och Anna Olsenius ser fram emot en händelserik sommar.

- Det ska bli kul, man får träffa solk och prata med dem och höra vad de tycker om sina jobb, säger Agnes Thoäng.

Jobbet handlar om att göra reportage från olika platser och prata med sommarjobbare.

- Det är roligt att det är stor variation, man sitter inte vid ett skrivbord hela tiden eller vid en rabatt, det är omväxlande. Vi hoppas kunna göra lite roligare reportage, säger Anna Olsenius.

De båda ser fram emot att få prata med olika ungdomar och även få en inblick i Falu kommun som de inte hade fått annars. Målet framöver är satt för de båda, och grunden som kommunspanare kommer de nog att ha bra nytta av i framtiden.

- Jag vill bli journalist eller kommunikatör, säger Anna Olsenius.

- Jag vet inte riktigt vad jag vill jobba med sedan, men något inom musik, film, foto eller design i alla fall, säger Agnes Thoäng.

Se nu till att följa tjejernas sommarresa som kommunspanare.

Följ bloggen I praktikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster här.

Trevlig sommarläsning utlovas och säkerligen ett och annat tips eller två.

Sidan uppdaterad 2017-07-10