Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-06-20

Jon Norberg

Jon Norberg börjar göra Falupodden

Nu är det klart.

Radioprofilen Jon Norberg, 67, tar steget över till Falu kommun för att göra Falupodden varannan vecka.

Starten sker den 4 juli då stadsarkitekt Per Grundström är gäst.

– Det är fantastiskt roligt att en av våra mest älskade radiopersonligheter vill göra radioprogram för, om och med Faluborna. Falupodden når redan tusentals personer och med Jon Norberg kommer Falu kommuns podcast att växa ännu mer i popularitet, säger kommunikationschefen Niklas Lind.

– Jag tycker det känns jättekul att ta det här klivet. I över 30 år har jag bott i Falun och kommer därför att kunna se allt ur ett medborgarperspektiv. Det kommer att märkas i mina frågeställningar också, säger Jon Norberg.

För tre år sedan lämnade han Radio Dalarna, men att träffa människor och intervjua dem ligger fortfarande honom varmt om hjärtat.

Jon driver den egna podcasten Dalfolk och gör även podcasten Uppdrag Spänning åt Dalakraft.

–Sedan åker jag även runt och har en uppskattad musikquiz hos både PRO- och SPF-föreningar i Dalarna. Jag trivs bra med det jag gör och att träffa människor är den röda tråden för mig, säger Jon Norberg.

Falupodden startade ifjol

Falupodden startade förra året och har på kort tid funnit en bred och intresserad publik.

– Jons långa yrkesbana inom public service-radion passar utmärkt in i Falupodden. Vi kommer att få en rad fängslande radioprogram om engagerande ämnen sett ur olika perspektiv, med skarpa frågor och med en underfundig ton, säger Niklas Lind.

Första Falupodden med Jon Norberg släpps tisdagen den 4 juli.

Varannan vecka är Jon programledare för Falupodden samtidigt som Pelle Marklund fortsätter att programleda Falupodden varannan vecka – då med fokus på de fantastiska företagare som finns runt om i kommunen.

 

Sidan uppdaterad 2017-06-20