Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-06-30

Rådhuset

Kommunen skickar fyra till Almedalsveckan

På söndag inleds Almedalsveckan på Gotland.

Falu kommun har i år fyra representanter på plats: kommunalrådet Joakim Storck (C), Jonatan Block, chef för barn- och ungdomsförvaltningen, Margaretha Åslund, chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen samt Magnus Fridsén, chef för mark- och exploatering.

Almedalsveckan har arrangerats på Gotland i snart 50 år. Det hela började 1968 när dåvarande utbildningsministern Olof Palme (S) talade från ett lastbilsflak vid Kruttornet i Almedalen.

Sedan dess har Almedalsveckan utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats, men genom demokrati och öppenhet ger veckan alla som vill debattera samhällsfrågor möjlighet att delta.

Medverkar i gemensam satsning

I år skickar Falu kommun fyra representanter till Visby och Almedalsveckan.

– Vi från Falun medverkar i Dalarnas gemensamma satsning AlmeDalarna, som i första hand arrangerar seminarier och möten på temat regional tillväxt. Almedalsveckan är också ett mycket bra tillfälle att träffa företagsledare och beslutsfattare. Vi har därför flera enskilda möten inplanerade, i första hand med representanter för byggföretag, säger Joakim Storck.

Det är andra gången som han själv deltar i Almedalsveckan.

– Den som inte själv har varit där, har kanske den bild som jag själv hade tidigare, att mycket handlar om partiledarna och vad de säger och gör. Det är en bild som inte stämmer. Under veckan arrangeras totalt över 4 000 aktiviteter. De flesta är inte politiska utan handlar om en mängd olika saker. Almedalsveckan är lika mycket en utbildningsvecka som en politikvecka, säger Joakim Storck.

Vilka seminarier tänker du gå på?

– När möjlighet finns kommer jag att gå på seminarier som i första hand berör regional tillväxt, digitalisering, handels- och stadsutveckling, infrastruktur och utbildning.

Kommunalrådet planerar också att träffa ledande politiker på riksnivå, och då i första hand representanter från det egna partiet.

– Jag vill tala om de utmaningar som vi i Dalarna står inför, säger Joakim Storck, som kommer att vara på plats från söndag till torsdag.

Sidan uppdaterad 2017-07-06