Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-07-06

Kommunalrådet Joakim Storck, Margaretha Åslund, förvaltningschef miljö- och samhällsbyggnad, Mats Eriksson, Diös och exploateringschefen Magnus Fridsén.

Kommunalrådet Joakim Storck, Margaretha Åslund, förvaltningschef miljö- och samhällsbyggnad, Mats Eriksson, Diös och exploateringschefen Magnus Fridsén.

Många olika möten för Falun i Almedalen

Almedalsveckan i Visby pågår för fullt.

Falu kommuns delegation har under veckan bland annat träffat flera företag, som vill veta mer om möjligheterna att investera i Falun.

– Dagarna i Almedalen har gett oss möjligheten att träffa företagsledningar och höga chefer som normalt inte befinner sig i Falun. Vi har bland annat träffat Diös, som i egenskap av stor fastighetsägare är en viktig aktör för utvecklingen av Faluns stadskärna, säger kommunalrådet Joakim Storck.

Almedalsveckan är inte bara en ”politikervecka” utan lika mycket en kunskaps- och mötesvecka, men där politiken finns närvarande.

Utbudet av seminarier är stort liksom mängden av intryck.

Många personliga och spontana möten

–Under ett par dagar ges du möjligheten att klara av så många personliga möten som du bara orkar med. Det handlar inte minst om möten med olika beslutsfattare som är på plats och har tid. Till det tillkommer en mängd spontana möten. Man springer på människor av olika slag, säger Joakim Storck och fortsätter:

– Ett exempel är när jag tillsammans med Magnus Fridsén (exploateringschef) och Margaretha Åslund (förvaltningschef miljö- och samhällsbyggnad) besökte ett seminarium om handel på temat ”blir det några butiker kvar?”. Strax därefter satt vi under en timme ner med vd och två chefer från ett större fastighetsbolag med fokus på handelsfastigheter, och hade en mycket initierad diskussion om hur de ser på handelns utveckling under åren som kommer. För mig innebar detta nya perspektiv som hjälper mig i mitt arbete som kommunalråd.

Utöver detta så har Falu kommuns representanter träffat flera andra företag, som bland annat ville veta mer om möjligheterna att investera i Falun, men också medverkat i Dalarnas gemensamma satsning AlmeDalarna som i första hand arrangerat seminarier och möten på temat regional tillväxt.

Sidan uppdaterad 2017-07-06