Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-08-10

Richard Mårtensson framför Rådhuset i Falun

Nominerad till årets personaldirektör

Faluns HR-chef Richard Mårtensson är nominerad till årets personaldirektör av Universum communications. Den slutgiltiga vinnaren av priset presenteras på en gala i Stockholm den 4 oktober.

– Det är klart det är omtumlande och känns otroligt roligt att vi uppmärksammas. Vi har valt att sätta de viktiga frågorna om psykosocial arbetsmiljö och antimobbningsarbete i fokus och jag tror att också det spelar en stor roll i att vi uppfattas som attraktiva, säger Richard Mårtensson.

– Priset kommer att delas ut till en personaldirektör som insett vikten av att aktivt jobba med "employer branding" och som förankrat frågan i företagets eller organisationens ledningsgrupp. I kategorin årets personaldirektör så har vi nominerade inom både privat- och offentlig sektor, säger Frida Jonsson på Universum communications.

"Employer branding" -betyder ungefär det marknadsföringsarbete som skapas utifrån de behov ett företag eller organisation har inom personalområdet.

De nominerade företagen och organisationerna i kategorin årets personaldirektör är:

Arla Foods, Deloitte, Falu kommun, Folksam, Gränges, Helsingborgs stad, KGH Customs Services, Mälarenergi, Santa Maria, SCA, Systembolaget, Toyota Material Handling, Uppsalahem och Växjö Energi.

Så lyder nomineringen:

"Richard har rivstartat arbetet med employer branding inom Falu kommun. Han har med stor kraft förankrat och etablerat frågorna på ledningsnivå inom kommunen . Med starka resultat i ryggen är det med en stor portion fingertoppskänsla som han väljer ut personerna som får representera kommunen. Kommunens image har under hans ledning breddats och gjorts djupare och det är tydligt att företaget nu attraherar en större bredd av studenter. Richard är en stor inspiration för alla personaldirektörer runt om i Sverige".

– Jag vill vara tydlig med att även om det är ett pris där man utser årets personalchef så ser jag det här som en nominering som ska tillskrivas väldigt många personer. Vi har en fantastisk employer brandingperson i Alexandra Carlsson. Ett spännande aspirantprogram med fem andra dalakommuner som leds av Petra Hedgren. Ett otroligt gäng på vårt rosade rekryteringscenter och fantastiska medarbetare på hela personalkontoret i Falu kommun. Hela vårt gäng på personalkontoret är ett gäng att vara stolta över, säger Richard Mårtensson och fortsätter:

– Därutöver så är frågorna levande i vår ledningsgrupp på kommunens ledningsförvaltning som förutom mig består av förvaltningschef Inger Klangebo, vår ekonomichef Kjell Nyström och kommunikationschef Niklas Lind. Vi ska heller inte glömma det stöd som politikerna i förhandlingsutskottet har gett vårt arbete. Jag ser sammantaget nomineringen som ett teamarbete!

Den 4 oktober presenteras vinnarna i Stockholm på galan "Talent Excellence Summit & Awards".

Läs mer om nomineringarna, priset och galan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  

Sidan uppdaterad 2017-08-14