Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-08-16

Rådhuset och Stora torget i Falun i sommarskrud

Mikael Rosén och Inger Klangebo försonas

Inger Klangebo, förvaltningschef, och Mikael Rosén (M), oppositionsråd, idag har träffats och de har tillsammans haft ett mycket bra samtal.

 - Vi har skapat en förståelse för varandra och de händelser som har legat till grund för den utredning som har startats om kränkande särbehandling. Vi har därefter uppriktigt bett varandra om ursäkt, vilket verkligen känns skönt för oss båda två. Därmed är syftet med utredningen av kränkande särbehandling uppnådd, det vill säga att försonas. Det är ett kvitto på att den utredningsmodell vi använder i Falun fungerar. Vi har från och med idag lovat varandra att på alla sätt respektera varandra som människor och ha ett klimat mellan oss där vi inte skadar varandra, säger Inger Klangebo och Mikael Rosén i ett gemensamt uttalande.

Det var i juni månad som Inger Klangebo anmälde Mikael Rosén för mobbing och kränkande särbehandling.

Läs mer om anmälan

Kommundirektör Dan Nygren är glad över att man har nått en bra lösning mellan parterna.

- Det är alltid olyckligt när människor hamnar i konflikter och känner sig utsatta. Jag är väldigt glad över att Mikael och Inger nu kan gå vidare som vinnare tillsammans. Därmed kommer också den inledda utredningen att avslutas. Jag kommer att kontakta konsultfirman under dagen och berätta nyheten att parterna har försonats, säger Dan Nygren.

Sidan uppdaterad 2017-08-16