Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-09-07

Årets chef 2107 på Falu kommun Carola Jakobsson utanför Magasinet i Falun

Carola är årets ledare på Falu kommun

Falu kommun korar varje år årets ledare bland kommunens cirka 220 chefer. "Årets ledare 2017" är Carola Jakobsson, enhetschef på flera service- och gruppbostäder inom LSS, socialförvaltningen.

– Jag är otroligt rörd och trodde jag skulle svimma när mitt namn lästes upp. Jag hade ingen aning förrän kommundirektören Dan Nygren började prata om att vinnaren hade ett brukarfokus, säger Carola Jakobsson.

Vad betyder den här utmärkelsen?

– Den betyder otroligt mycket både för mig, LSS och hela socialförvaltningen. Det betyder också mycket för mig eftersom jag tidigare jobbat som omsorgsassistent och brinner för våra brukare, och nu får bekräftelse av personalen att jag gör ett bra jobb.

Nomineringen till priset

"Årets ledare är en handlingskraftig och stark person med ett stort tålamod. Med gedigen kunskap, kompetens och ett stort engagemang sprider hen trygghet och glädje. Genom struktur, planer, tydliga mål och visioner utvecklar hen verksamheten tillsammans med sina medarbetare.
Hen ger sina medarbetare uppmuntran och verktyg som utvecklar dem i sina yrkesroller men också som människor. Hen beskrivs som en lyhörd person som ser helheten hos varje medarbetare, som litar på sin personalgrupp och som delegerar ansvar men alltid finns för stöd om så behövs.
Årets ledare är en chef som vågar gå nya vägar och som utöver sina ledaregenskaper även har ett stort brukarfokus"

Utöver blommor och diplom så får årets ledare också en prissumma på 10 000 kronor som ska användas till att utveckla personalen, som till exempel studieresa, utbildning, verksamhetsdagar.

Har du redan nu idéer hur du ska använda prissumman?

– Jag tänker att pengarna ska gå till utveckling av personalen. Jag får fundera på vad vi ska hitta på, säger Carola Jakobsson.

Övriga nominerade till "Årets ledare 2017" var:

Christel Zedendahl - barn- och ungdomsförvaltningen, rektor Kristineskolan.
Nicklas Karlsson - miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen, enhetschef trafik och mark.
Ingela Härröd-Barksjö - kultur och fritidsförvaltningen, chef kulturskolan.
Ylva Lennartsson - omvårdnadsförvaltningen, enhetschef hemtjänsten Enviken.

Sidan uppdaterad 2017-09-08