Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-09-21

Tillväxtrådet har workshops

Högskolan hjälper Falun att växa

Högskolan Dalarna spelar en viktig roll i kommunen och regionens möjlighet att växa. Tillväxtrådet möts nu vid tre tillfällen under hösten och diskuterar en större samverkan mellan olika aktörer.

Det är flera olika vägar att gå för att stärka regionen och Falu kommun som en attraktiv studentstad.

- Vi vill göra Falun till en mer attraktiv studentstad. Vi diskuterar hur det är att studera och bo i Falun, säger Joakim Storck, (C) kommunalråd och ordförande i Tillväxtrådet och initiativtagare till träffarna.

Samverkan ska stärka

Under den första träffen föreläste Stefan Rodheim, medförfattare till rapporten Framtidens lärandemiljöer, och Sigrid Saveljeff, samverkanschef högskolan Dalarna samt Jonas Torsteby, vice rektor utbildning samt chef för utbildnings- och forskningskansliet vid Högskolan Dalarna.

- Jag tror att Falu kommun kan spela en mer aktiv roll för att möjliggöra samverkan mellan exempelvis företag och högskolans campus, att göra det lättare för studenter att studera på plats nere i centrum genom att skapa mötesplatser och infrastruktur för studier, säger Joakim Storck.

Jobbar fram målbild

Den första träffen för Tillväxtrådet hade målet att ge ledamöterna en god orientering kring miljöer och utmaningar kopplade till förändrade lärandemiljöer generellt och specifikt för Högskolan Dalarna.

- Min ambition är att jag hoppas att vi har en målbild över hur vi i Falu kommun vill jobba tillsammans med högskolan framöver, säger Joakim Storck.

Sidan uppdaterad 2017-09-21