Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-10-19

Papper

Gahnshag lämnar sina politiska uppdrag vid årsskiftet

Kommunalrådet Jonny Gahnshag (S) kommer att avsluta sina kommunalpolitiska uppdrag vid årsskiftet 2017/2018. Han har haft uppdrag i Faluns kommunpolitik sedan 1995, varav 15 år som kommunalråd och åtta år som kommunstyrelsens ordförande.

- Jag har fått vara med om en otrolig resa med en kommun som utvecklats enormt. Under tiden har jag lärt känna och fått arbeta med fantastiska människor, knutit många kontakter i regionen och fått erfarenheter och kunskap som jag kommer att ha stor nytta av, berättar Jonny Gahnshag.

Under sin tid i kommunpolitiken har Jonny haft många uppdrag, men tyngdpunkten har legat på samhällsbyggande och regionalt samarbete, men mycket har också kretsat kring folkhälsa, utvecklingsprojekt inom näringsliv, kultur och idrott samt styrning, ledning och ekonomi.

Nya personer ska utses

Arbetet startar nu för att kunna utse en ny person eller nya personer till de uppdrag som Jonny lämnar.

Målet är att kommunfullmäktige vid sitt sista möte för året ska kunna besätta de viktigaste uppdragen.

Susanne Norberg som är kommunstyrelsens ordförande säger så här:

- Jag är glad för att jag har haft förmånen att under flera år ha Jonny som nära kollega. Han har alltid funnits där, med sin breda kompetens, som varit värdefull för mig i mina uppdrag. Men jag vet att han är hungrig på nya utmaningar och önskar honom därför all lycka till i framtiden.

Kandiderar inte i valet 2018

Jonny väljer att avsluta vid årsskiftet för att signalera till Socialdemokraterna att han inte kandiderar inför valet 2018.

- Men framförallt känns det helt rätt att avsluta i ett läge när så många av de projekt jag arbetat med börjar bli klara och Falun har en stark utveckling både när det gäller byggande, arbetsmarknad och ekonomi. Vad jag ska arbeta med efter årsskiftet återkommer jag om, avslutar Jonny Gahnshag.

Sidan uppdaterad 2017-10-19