Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-11-21

Jessica Wide blir nytt kommunalråd i Falun.

Jessica Wide kliver in som kommunalråd efter avgående Jonny Gahnshag

Jessica Wide (S) blir nytt kommunalråd

Jessica Wide (S) blir nytt kommunalråd i Falu kommun vid årsskiftet. Hon har den här mandatperioden varit ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

I mitten på oktober meddelade Jonny Gahnshag (S) att han lämnar alla sina kommunpolitiska uppdrag i kommunen, för att istället bli ny chef för samhällsutvecklingsförvaltningen i Rättviks kommun.

Nu är det alltså klart att partikamraten Jessica Wide blir han ersättare som kommunalråd på halvtid. Jessica blev medlem i Socialdemokraterna så sent som 2011 och har sedan 2014 varit ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

- Jag är otroligt glad över att ha fått det här förtroendet från partiet och kommer fortsatt att stå för mina drivkrafter inom politiken. Ökad jämställdhet kommer fortsatt att vara en viktig fråga. Jag ser också fram emot att vara delaktig i att leda den kommunala organisationen. Kommunens 4 700 anställda behöver en god ledning, säger Jessica Wide.

Lundberg tar över

I samband med att hon tar över som kommunalråd lämnar hon över posten som ordförande i barn- och utbildningsnämnden till Liza Lundberg (S), som i dag är ledamot i nämnden.

Liza Lundberg arbetar i dag som ombudsman för Socialdemokraterna i Dalarna och är också ordförande för S-kvinnor i Falun.

- Jag kommer att ta nämnden vidare i den anda som Jessica bidragit till. Under hennes ledning har vi sett till att få en verksamhet i balans, säger Liza Lundberg.

Wåhlberg in som ordförande

Klart är också att Kenneth Wåhlberg (S) tar över som ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden efter Jonny Gahnshag.

- Det känns både spännande och lite pirrigt att ta över ordförandeskapet. Mycket är på gång inom det området, inte minst när det gäller bostadsbyggandet. Vi kommer att fortsätta jobba för att utveckla stadskärnan och att få till fler bostäder i centrum. Men vi står också inför viktiga utmaningar inom miljösidan, säger Kenneth Wåhlberg, som länge varit passiv medlem i S, men som vid valet 2014 klev in som ledamot i nämnden.

Sidan uppdaterad 2017-11-22