Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-12-04

Stefan nominerad till Jerringpriset

Tennisspelaren Stefan Olsson från Falun har nominerats till Jerringpriset som en av 14 kandidater.

Jerringpriset är Radiosportens pris till årets bästa idrottsprestation som röstas fram av svenska folket.

- Det är fantastiskt, skitkul! Att vara nominerad och en av de 14 är hur stort som helst, säger Stefan Olsson.

Har vunnit OS i dubbel

Stefan spelar rullstolstennis och har tidigare tagit OS-guld i dubbel tillsammans med Peter Wikström vid OS i London 2012. Men själv säger Stefan att det var i år som han fick sitt stora genombrott.

- Jag har haft en helt sjuk säsong och spelat så bra, att vinna Wimbledon var stort, säger Stefan Olsson.

Vann i år Wimbledon i singel

Efter segern i Wimbledon, som var hans första Grand Slam, så firades också Stefan Olsson på Stora torget i Falun. Efter Wimbledonsegern har tennisspelet haft en liten dip enligt honom själv.

- Ja, det brukar ju bli så efter stora segrar säger de och så har det blivit för mig också, men nu känns det som att jag är tillbaka och jag ser fram emot nästa år.

Satsar på Grand Slam 2018

Siktet för 2018 är inställt speciellt på fyra Grand Slam-turneringar, Australian Open, Roland-Gaross (Franska öppna), Wimbledon och US Open.

- De kommer jag att satsa stenhårt på, sedan är det även flera andra turneringar nästa år. Jag ska försöka ta mig högre upp på rankingen, och jag vill spela bättre och stabilare sett över hela året, det är målet, säger Olsson.

Jerringpriset

Jerringprisets röstning är öppen fram till den 20 december. Den 22 december startar sedan nästa omgång i röstningen, då är det åtta kandidater av fjorton som återstår. Jerringpriset delas sedan ut på Idrottsgalan den 15 januari 2018.

Sveriges radio har i sin motivering för Stefan Olsson angett just wimbledonsegern i somras där han vände underläge 3-5 till 7-5 i det avgörande setet och besegrade argentinaren Gustavo Fernandez med 2–1 i set i finalen.

Sidan uppdaterad 2017-12-04