Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-12-06

Den gamla badhusbyggnaden i Sundborn

Den gamla badhusbyggnaden i Sundborn ska byggas om till ett informationscenter. Foto: KJELL GUSTAFSSON

Gammalt badhus blir informationscenter

Den gamla badhusbyggnaden i Sundborn ska byggas om till ett välkomnande informationscenter med plats för utställningar och toaletter för allmänheten. Falu kommun har beslutat att medfinansiera projektet.

Sundborn är en av Faluns stora turistattraktioner, vilket gör att många tusen besökare varje år lockas av att göra ett besök i byn.

Att tillhandahålla service i olika former skapar extra trivsel och attraktion för besökaren.

Sundborns badhusförening har ansökt om EU-medel, 1 613 790 kronor, via Länsstyrelsen Dalarna för att göra en stor upprustning av den gamla badhusbyggnaden i Sundborn.

Informationscenter med allmänna toaletter

Byggnaden ska bli till ett välkomnande informationscenter. I byggnaden ska toaletter för allmänheten byggas liksom en lokal för utställningar och information till de besökande.

Projektet består också av indragning av kommunalt vatten och avlopp och installation av luftvärmepump.

Föreningarna i Sundborn kommer att ta en del av kostnaden själva.

Kommunen medfinansierar projektet

Falu kommun medfinansierar projektet med 25 procent av den totala projektkostnaden – eller 344 216 kronor. Beslutet togs vid kommunstyrelsens senaste sammanträde.

- Medfinansieringen leder till att en långdragen fråga kring allmänna toaletter i Sundborn äntligen får en lösning. Dessutom skapas en naturlig mötesplats samt lokal för utställningar och liknande i Sundborn. Det är bra för utvecklingen och det känns kul att åter igen kunna stödja lokala initiativ till utveckling, säger Hanne Stenback, landsbygdsutvecklare.

Sidan uppdaterad 2017-12-06