Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-12-07

Pengar går till fiske

"VM-pengar" går till fiske och ungdomsgård

Grycksbo fiskeklubb och Vika intresseförening blir först ut att få ekonomiska medel ur ”Stiftelsen för fritidens främjande i Falu kommun”. Pengarna ska användas till satsningar på barn- och ungdomsfiske samt att sätta ett musikaliskt fokus på ungdomsgården i Vika.

Falu kommun har placerat 15 miljoner kronor – en del av återbäringen från skid-VM – i ”Stiftelsen för fritidens främjande i Falu kommun. Stiftelsen syftar till att öka fritidsaktiviteter för barn- och ungdomar i Falu kommun med betoning på landsbygden.

Ansökningarna bereds av landsbygdsrådet och beslutas av kommunstyrelsen. Stiftelsen har fyra beslutsomgångar per år för ansökningar över 20 000 kronor.

Vid kommunstyrelsens sista sammanträde för året, togs det första beslutet om att ge pengar från stiftelsen.

- Det känns oerhört roligt att kunna konstatera att pengarna nu börjar komma till användning. Efter en lite trög start, har det börjat dyka upp allt fler ansökningar till stiftelsen. Vi hoppas verkligen att det fortsätter så, säger kommunalrådet Susanne Norberg (S).

Pengar till fiskande barn

Grycksbo fiskeklubb får 111 000 kronor för utvecklande av verksamheten.

Klubben har i flera år arbetat med barn- och ungdomsfiske utanför Grycksbo, men fisket lockar lockar barn- och ungdomar från hela Falu kommun.

Genom bidraget från stiftelsen ska verksamheten utvecklas ytterligare och marknasföras så att fler barn- och unga ska kunna fiska.

Musik på ungdomsgården

Vika intresseförening beviljas 150 000 kronor, dessutom med ett tillägg att ungdomsgården ska få ett musikaliskt fokus och därför beviljas ytterligare 60 000 kronor.

Intresseföreningen har genom åren bedrivit en mycket positiv verksamhet på ungdomsgården och att utöka öppettider samt skapa kontinuitet under tre år skapar en fast mötespunkt för barn- och unga i Vika med omnejd.

Att fokusera på musik ska leda till att nya grupper nås.

- Jag tycker att det här är bra projekt för barn och ungdomar på landsbygden. Det är den här typen av projekt som Stiftelsens medel ska gå till och vi hoppas på fler liknande idéer, vilket jag vet finns, säger Hanne Stenback, landsbygdsutvecklare.

Stiftelsen för fritidens främjande i Falu kommun

Sidan uppdaterad 2017-12-07