Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-12-11

Petter Myhlback

Från Falun till Umeå på skidor

Petter Myhlback från Falun startade tidigt på måndagsmorgonen från Stora torget i Falun. Målet är Umeå på Fredag, då har han avverkat 60 mil på skidor. Anledningen – att samla in pengar för Musikhjälpen.

Årets tema för Musikhjälpen är Barn är inte till salu. Det här är något som engagerat konsultchefen Petter Myhlback på Clockwork.

- Den mänskliga kraften kan skapa stor förändring och det vill jag visa genom att åka den här sträckan på skidor. Dessutom tycker jag att det är viktigt att både företag och privatpersoner engagerar sig för samhällets särskilt utsatta, säger Petter Myhlback.

Trött efter första dagen

När vi når honom så befinner han sig på skogen mellan Falun och Alfta som är målet för kvällen.

- Jag är väldigt trött nu, jag har åkt 10 mil och har ett par mil kvar till Alfta som är målet för kvällen. Det gick superbra de första milen, men nu är det dåliga förhållanden, det blev bara sämre och sämre. När vi kom till Svartnäs så var vägen så grusad så jag fick byta till cykel, säger Petter Myhlback.

Går i mål på fredag i Umeå

Enligt planen ska han gå i mål på fredag på torget i Umeå där Musikhjälpen håller till.

- Målet är att inte åka bil, jag får springa, cykla och åka skidor. Nu är jag sliten, man blir trött men det kommer nog att kunna gå. Man får tänka på varför man gör det, det är för en väldigt god sak, det är ju individer bakom alla de här siffrorna. Jag hoppas kunna samla in en god slant.

Visionen är att få lämna över en check på 250 000 kronor när han kommer fram till Umeå.

Sju vasalopp på fem dagar

Sträckan är totalt 60 mil och motsvarar sju Vasalopp på raken, just därför har projektet döpts till VASARU-loppet. Med sig längs vägen har han en följebil som förser honom med mat, vatten, torra kläder och skidor, rullskidor eller vad som behövs för att ta sig fram.

- Många har höjt på ögonbrynen när jag berättat att jag ska åka den här långa sträckan på skidor, skrattar Petter, och förklarar att han fick idéen under Clockworks ledningsgruppsmöte.

- Vi pratade om att vi ville engagera oss som företag och göra något för att samla in pengar till Musikhjälpen. Det var då jag fick idén eftersom jag som före detta elitskidåkare drivs mycket av den här typen av utmaningar, berättar Petter.

Mental och fysisk utmaning

På måndagskvällen var Petter rejält trött. En eld var tänd och cirka två mil återstod till kvällens mål Alfta. Att få byta från skidor till cykel utanför Svartnäs blev en mental smäll för honom.

- Det är tufft mentalt. Det är en rätt trögcyklad cykel också, men man får fokusera och målet är Umeå på fredag.

 

Följ Petter Myhlbacks resa på Facebook härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. Syftet är att samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. Temat för årets Musikhjälpen är Barn är inte till salu.
Musikhjälpen direktsänds i P3 och SVT från torget i Umeå mellan den 11-17 december.

Sidan uppdaterad 2017-12-12