Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-12-13

Rådhuset

Extra sammanträde om extern utredning

På torsdag i nästa vecka kommer kommunstyrelsen att hålla ett extrainsatt sammanträde, där det tidigare tagna beslutet om att göra en extern utredning ska förtydligas.

I efterhand har det inkommit protester från ledamöter kring kommunstyrelsens beslut att tillsätta en extern utredning om visselblåsarärendet, som uppmärksammats i media, och de chefsuppsägningar som gjordes i augusti.

Framförallt har det funnits åsikter kring de punkter som den externa utredningen ska omfattas av.

- Jag har reagerat på det för beslutet togs i full enighet. När jag ställer frågan om alla är redo att gå till beslut så förutsätter jag att man är det. Det var inte heller någon av ledamöterna som reserverade sig mot beslutet eller som valde att inte delta i beslutet, den möjligheten finns alltid, säger kommunalrådet Susanne Norberg (S).

Men nu väljer kommunalrådet ändå att kalla till ett extra sammanträde med kommunstyrelsen, som kommer att hållas torsdagen den 21 december.

- När det nu har framkommit att det finns ledamöter som känner sig osäkra kring vad man har beslutat, så väljer jag att kalla till ett extra sammanträde. Där kommer ett förtydligande av beslutet att göras, säger Susanne Norberg.

Sidan uppdaterad 2017-12-13