Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-12-17

Deltagare på julsupén lägger på tallriken och i bakgrunden syns elever från kulturskolan

Trotjänare avtackades under julsupé

Tillsammans har de jobbat svindlande 1980 år på kommunen, eller cirka 37,5 år var. På julsupén i Hälsinggårdsskolan på torsdagen avtackades de 53 personer som jobbat minst 25 år på Falu kommun och nu går i pension.

– Det känns jätteviktigt och jättestort att uppmärksamma dem som bidragit med så mycket till Falu kommun. De är värda allt tack de kan få och de kommer att lämna många tomrum och saknad efter sig, säger Anna Strindberg (S) kommunfullmäktiges ordförande.

På julsupén medverkade bland annat de 53 som avtackades, årets kommunpristagare, politiker från kommunfullmäktige och kommunens förvaltningschefer.

Elever från restaurang- och livsmedelsprogrammet på Kristinegymnasiet stod för mat och servering, och kulturskolans elever underhöll med musik och sång. Alla gästerna verkade väldigt nöjda och glada.

– Det var jättetrevligt, man känner sig uppskattad och fantastiskt att man också fick ta med sin äkta hälft, säger Christina Gazett, som varit 33 år på Falu kommun.

Christina har jobbat som fritidspedagog och det som då kallades daghemsföreståndare. Sedan blev hon förskolechef i Grycksbo och Stennäset där hon blev kvar i 25 år, fram till sista augusti i år.

– Jag har trivts fantastiskt bra, så det har varit lite av en vånda att lämna. Sedan tycker jag det är lite trist att jag inte fått lämna över min kunskap, det blir ett kompetenstapp för kommunen som man istället borde ta hand om.

Vad kommer du att göra som pensionär?

– Jag har väl inte tänkt efter riktigt än, men det blir lugna mornar utan måsten och jag har massor av saker som jag vill göra och uppleva. Under oktober och november var jag exempelvis i Spanien, och plöstligt blev november angenäm. Sedan har jag barnbarn som jag vill tillbringa mer tid med, fritidshus i Bjurs och läser Spanska, avslutar Christina.

Sidan uppdaterad 2017-12-17