Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-12-21

Rådhuset

Nygren slutar som kommundirektör i dag

Dan Nygren kliver av rollen som kommundirektör i Falu kommun redan i dag. Ekonomichefen Kjell Nyström kliver in som tillförordnad kommundirektör i sex månader framåt från och med i morgon.

Vid kommunstyrelsens extra sammanträde på torsdagen fanns ett extra ärende att hantera, och det handlade om ett nytt förhandlat avtal mellan kommunen och kommundirektör Dan Nygren.

Avtalet innebär att Dan Nygren lämnar posten som kommundirektör redan i dag, men arbetar kvar i en överlämnande tjänsteroll inom kommunen fram tills den 31 januari 2018.

Överenskommelsen innebär också att den avgående kommundirektören ges ett avgångsvederlag motsvarande sex månadslöner, vilket motsvarar vanlig uppsägningstid.

- Förslaget kommer utifrån en dialog och överenskommelse i förhandlingsutskottet, men då ett extra sammanträde med kommunstyrelsen redan var inplanerat togs det ändrade avtalet upp även där. Det nya avtalet ersätter det gamla, säger Susanne Norberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vad har fått Er att ta det här beslutet?

- Vi har hela tiden haft en nära diskussion med Dan om det uppkomna läget, och har tillsammans kommit fram till att det under rådande situation är svårt för honom att vara kvar i det här uppdraget, säger Susanne Norberg.

Dan Nygren väljer själv att lämna följande kommentar:

- Jag tycker att vi på det stora hela haft en bra utveckling i Falun under de här sju åren jag varit kommundirektör, och jag är väldigt stolt över många saker vi har uppnått tillsammans. Självklart känns det tungt att läget är som det är just nu, men jag väljer att ta med mig de goda minnena.

Rekryteringsprocessen för att hitta en ny kommundirektör har inletts, men det går i nuläget inte att säga något om när processen kommer att vara färdig.

Kjell Nyström kommer att tillförordnas som kommundirektör i sex månader framåt – och han kvarstår även som tillförordnad chef för ledningsförvaltningen.

Sidan uppdaterad 2017-12-26