Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-01-11

Falun

Fler väljer att bo i Falun

Befolkningen ökar i Falu kommun 2017, det visar den senaste preliminära befolkningsstatistiken från kommunens befolkningsregister.

Falu kommuns befolkningsregister uppdateras veckovis från Skatteverkets folkbokföringsregister. Nettoändringen per den 31 december 2017 blev +654 personer, något högre än den prognos på +630 som Falu kommun har haft.

- Jag ser väldigt positivt på att Falun växer och vi blir fler. Vilket i nästa steg skapar bra förutsättningar för oss som kommun. Vi vill fortsätta bygga ett Falun som är attraktivt att bo, studera, arbeta och vistas i, säger kommunalrådet Susanne Norberg (S).

Jämfört med prognosen så är födelseöverskottet något mindre än beräknat medan flyttnettot är större, främst beroende på att det var färre utflyttade. Totalt är nu 58361 personer folkbokförda i Falu kommun enligt Skatteverket per den 31 december 2017.

Den officiella befolkningsstatistiken från Statistiska centralbyrån, SCB, presenteras kvartalsvis och för året presenteras statistiken vanligtvis under februari månad.

Sidan uppdaterad 2018-01-11