Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-02-06

Slagghögar med snö

Kultur- och Fritidsnämnden: Medborgarförslag från Eva gav mersmak

Slagghögarna intill vägen mellan Falun och Borlänge kommer nu framöver att utsmyckas. Det efter ett medborgarförslag som skickades in i höstas.

Eva Sundberg bor i Falun. Hon vill att slagghögarna intill vägen mellan Falun och Borlänge smyckas med olika siluetter föreställande gruvarbetare, hästar som drar stockar och andra händelser från förr i gruvan. Efter ett medborgarförslag från henne kan den idén nu bli verklighet.

- Det är super, jag blir jätteglad. Vad spännande, säger Eva Sundberg.

- Förslaget innehåller flera bra förslag som nu kommer att arbetas in i ett annat arbete som pågår av Kultur- och fritidsförvaltningen och Länsstyrelsen samt i det fortsatta arbetet med översiktsplan för Falun, säger Jonas Lennerthson (S) ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden.

Priser delas ut på nationaldagen

Tidigare har priser från Falu kommun till idrottare som utmärkt sig i olika mästerskap delats ut i samband med Kommunfullmäktiges möte i maj. Nämnden har nu beslutat att flytta den utdelningen till firandet av nationaldagen istället.

- Vi tror att det kan bli ännu festligare och nå en större publik genom att uppmärksamma idrottarna vid nationaldagsfirandet istället, säger Jonas Lennerthson.

Intressant diskussion om Lugnet

KPMG har på uppdrag av kommunen genomfört en utredning/översyn för att belysa hur kultur- och fritidsfrågorna avseende Lugnet hanteras i dag och hur de skulle kunna hanteras i framtiden.

Syftet är att skapa fullt förtroende för att kultur- och fritidsfrågorna bedrivs effektivt med ett utvecklingsperspektiv. Involverade parter i utredningen är Lugnet i Falun AB (Lufab), kommunstyrelsen och kultur- och fritidsförvaltningen.

I utredningen framkommer det bland annat att det i nuläget inom kommunkoncernen inte finns en gemensam målbild eller samsyn kring hur den fortsatta utvecklingen av Lugnet ska bedrivas.

- Vi i kultur- och fritidsnämnden har tagit del av rapporten och ser att det finns saker att göra och vi kommer att inleda ett arbete kring det här, säger Jonas Lennerthson.

Sidan uppdaterad 2018-02-06